تبلیغات
کوی دانش - مقاله زیبای آشنایی با جو
دوشنبه 21 فروردین 1396  08:47 ق.ظ

آشنایی با جو

جو ساختمان شیمیایی دانه جو سازگاری گیاه جو انواع جو آبیاری جو

جو :


یکی از غلات مهم در جهان است که به عنوان غذا مورد استفاده بشر و حیوانات قرار می گیردجو (Hordeum vulgare L.emend.Bowde) نیز مانند گندم یکی از گیاهان مهم تیره غلات Gramineae ، از جنس Hordeum و گونه Sativum یا Vulgare می باشد و دارای انواع زراعی و وحشی می‌‌باشد.

جو زراعی گیاهی دیپلوئید با 7 عدد کروموزوم پایه است.

ریشه جو مانند سایر غلات افشان و سطحی است و اكثر ریشه های آن تا فاصله 40 سانتیمتری در اطراف پراكنده می شوند. حدود 61درصد ریشه آن در عمق 25 سانتیمتری اول خاک گسترش می یابد و به ندرت ریشه جو تا عمق 120 سانتیمتری خاک فرو می رود.

جو در ابتدای رشد شبیه یک گیاه علفی است و به تدریج که رشد می کند ساقه و برگ های آن به وجود می آیند.ساقه جو ماشوره ای،شبیه ساقه گندم و گره دار است.برگ های جو باریک و به رنگ سبز روشن و دارای انتهای گرد(مدور) است،در صورتی که انتهای برگ های گندم تیز می باشد. از محل هر گره ساقه یک برگ خارج شده ونیام هر برگ قسمتی از ساقه را در برمی گیرد.

در محل برخورد برگ به ساقه دو زائده بزرگ به نام گوشوارک (Stipule) و یک زائده بی رنگ و نیمه کروی به طول 2تا3میلیمتر به نام زبانک (Ligule) وجود دارد. زبانک در جو بلندتر از گندم می باشد.

معمولاً هر بوته 3 تا 6 ساقه تولید می کند که طول آن ها از 10سانتیمتر تا بیش از 150 سانتیمتر در بلندترین انواع متفاوت است. ساقه های جو از میان گره های استوانه ای توخالی تشكیل شده اند. طول میان گره ها از قاعده بطرف ساقه بتدریج زیاد می ‌شود طول ساقه در اكثر واریته ها حدود 150-120 سانتیمتر است ثابت شده است كه بین ارتفاع ساقه و توسعه ریشه همبستگی مثبت وجود دارد.

جو نیز مانند گندم دارای گل آزین سنبله است.طول سنبله یا محور اصلی آن حدود 7 تا 15 سانتیمتر است.سنبله از سنبلک هایی تشکیل شده است که به گره های محور زیگزاگی سنبله متصل اند. هر سنبلک یک گل دارد که دارای دو پوشه و یک گلچه است. به هر گره محور سنبله سه سنبلک چسبیده است. هر سنبله از یك گل كه مستقیما بر روی گره های اتصال دارند تشكیل شده است. پس بر روی هر بند سه گل و در دو طرف سنبله 6 گل وجود دارد.

دانه ی جو متشکل از میوه ی گندمه،پوشینه ی داخلی،پوشینه ی خارجی و محور سنبلک است. میوه ی گندمه از فرابر،پوشش های تخمک،اندوسپرم(توده نشاسته) و رویان تشکیل شده است. در بیشتر انواع جو پوشینه های خارجی و داخلی به میوه ی گندمه می چسبند ؛ اما در بعضی از جوها مانند گندم، میوه ی گندمه از پوست بیرون می زند. این ارقام جو لخت،برهنه یا پوست کنده نامیده می شوند عمدتاً مورد مصرف انسان قرار می گیرند.

وزن هزار دانه در جوهای مختلف بین 35 تا 57 گرم متفاوت است. طول یا اندازه دانه جو به طور متوسط 8 و ضخامت آن 3 تا 5/3 میلیمتر است.

جوساختمان شیمیایی دانه جوسازگاری گیاه جوانواع جوآبیاری جو


  • آخرین ویرایش:-
نظرات()   
   
آخرین پست ها

تغذیه کردن با قارچ های مرگ آور در سبد غذایی مردم/ وجود ۱۰۰ نوع قارچ سمی..........دوشنبه 14 خرداد 1397

بک لینک سایت در تغییر آدرس از http به https..........پنجشنبه 27 اردیبهشت 1397

نشر کتاب در روز بد نمایشگاه برای افغانستانی ها..........دوشنبه 17 اردیبهشت 1397

فناوری پیچیده هشتمین پرواز آزمایشی نیوشپارد انجام می شود..........یکشنبه 9 اردیبهشت 1397

سینمای ایران در «فراری» در فرهنگسرای ارسباران اکران و نقد می شود..........یکشنبه 2 اردیبهشت 1397

تامین کتاب تقویت مهارت‌های حرکتی کودکان در قالب یک کتاب..........چهارشنبه 29 فروردین 1397

فناوری پیشرفته ساخت کاتالیزور کاربردی در تبدیلات شیمیایی..........جمعه 24 فروردین 1397

درمان دارویی جدید ژن درمانی روند بهبود سکته را تقویت می کند..........پنجشنبه 16 فروردین 1397

سینما جشنواره عوامل «آگا» به ایران می‌آیند/اثر ۳ کشور در جشنواره جهانی فیلم فجر..........دوشنبه 13 فروردین 1397

اقتصاد ایران جهان - وعده ‌هایی که محقق نشد/ هنوز توصیه می کنید مردم دلار نخرند؟!..........پنجشنبه 9 فروردین 1397

نقد و بررسی کتاب کتابخانه‌های منطقه ۱۸ در ایام نوروز فعال‌اند..........یکشنبه 5 فروردین 1397

جدیدترین خبر فوتبالی ساوتهمپتون به نیمه نهایی جام حذفی انگلیس رسید..........شنبه 4 فروردین 1397

میراث فرهنگی مسافرت بررسی باستان‌شناختی محوطه تل ضحاک فسا از سر گرفته شد..........سه شنبه 29 اسفند 1396

جهان فوتبال خبر رونمایی از گزینه جانشینی «ونگر» در آرسنال..........شنبه 26 اسفند 1396

ایران فیلم سی درصد از «دختر شیطان» جلوی دوربین رفت..........سه شنبه 22 اسفند 1396

همه پستها